Редактор: e-mail: Кадър бТВКакво представлява умствения боклук и как да се отървем

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВКакво представлява умствения боклук и как да се отървем
Коментари Харесай

Оперетна прима: Отървах се от умствения боклук с йога на пръстите на ръцете

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Какво съставлява умствения отпадък и по какъв начин да се отървем от него? Това е тематиката на днешното предаване " Преди обед " по бТВ. Водещият Сашо Кадиев изиска да разбере по какъв начин един от гост-коментаторите - оперетната прима Марияна Арсенова, може да се отърве от умствения отпадък. 

На намирането на доста точните думи, които разказват избрани положения и избрани неща, мисловен отпадък в никакъв случай нямаше да се сетя. Аз персонално мога да нарека по този начин всички отрицателни мисли, всички страхове, които изпитва човек, с изключение на отпадък, само че то може би е доста тъкмо определението за всичко това, всичко, което ни кара да се усещаме подтиснати, което ни пречи да се развиваме, което ни пречи да усещаме и да се радваме на щастието и на дребните неща, а точно това е този целия негативизъм, който се назовава по този метод, сподели Марияна Арсенова, която е и шеф на Държавния музикален и балетен център.

Познавам мантра, източните техники, медитации. Аз персонално не съм огромен последовател, тъй като изисква доста време и мантрата да се произнася, и йогата, и другите медитации. Но доста се интересувам от мудрите, което пък е йога на ръцете и даже от време на време, когато аз преди време имах ужасна театрална тресчица преди спектаклите си, използвах няколко мудри, които са в действителност на всеки един от пръстите на ръцете. Например това беше един от моделите, които съм практикувала, събиране на сила в пръстите в ръцете и по този метод е тип медитация, обвързвана с ръцете и тези на мудрите карат да съсредоточаваш цялата си сила с мислите в избрана посока. Тази беше едно тези,които успокояват въздуха и вършиха добре разположението на гласовия уред, който за артиста е извънредно значим, сподели още Арсенова, която се появи в студиото с кучето си Аби Гейл.

Почивката също е значима. Всъщност да отделиш времето в работния ден, време в седмичното пространство да си починеш, срещата с позитивните хора, дребните сладурчета, които аз неслучайно през днешния ден, откакто видях тематиките, ги доведох, които за мен са едни от моите психолечители, и след заболявания, и след всичко. Вчера ми попаднаха едни думи, изречени от Ванга и едно от тях беше: Гледайте младежи, гледайте ги в очите, тъй като те носят положителното, вярата и щастието, неопетненото от времето, опита и страданията. Аз имам една друга мъдрост, до която просто сама си стигнах, без да съм разкрила топлата вода. Ако някой насочва отрицателни мисли към мен или по-позитивни, каквито и да са, аз съм едно огледало. Каквото изпращате, да получавате двойно, ваша работа e какво изпращате, добави Марияна Арсенова.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР